IMA A PÁPAVÁLASZTÁS UTÁN

Urunk, Mindenható Istenünk hálával gondolunk az Úr szőlőjének szerény és egyszerű szolgájára, a Szent Péter székéről lemondott XVI. Benedek pápára. Az ő példája, hite, alázata, Egyház iránti szeretete és Krisztus iránti engedelmessége idős korából fakadó emberi gyengeségében is maradandó tanulság számunkra.
Kérünk Urunk, segíts, hogy hűségesen őrizzük és éljük tanítását, és legyünk mi is, továbbra is az igazság munkatársai. Szeretettel és ragaszkodással imádkozunk XVI. Benedek emeritus pápáért, adj neki Urunk egészséget, békés, szellemiekben és lelkiekben aktív életet a visszavonultságban.
Hálát adunk Jó Pásztorunk, hogy nem hagyod magára földi zarándokútját járó Egyházadat. Köszönjük, hogy mérhetetlen irgalmadban tanítványaidnak olyan új Főpásztort adtál Ferenc pápa személyében, aki Róma püspökeként, mint a szeretetközösségben első akarja kormányozni a hívek közösségét. Egyszerűsége, kedvessége, Irántad való buzgalma, mély hite, legyen kedves előtted és legyen javára a híveknek, minden jószándékú embernek! Küldd el rá Szentlelkedet, hogy olyan pápa lehessen, aki társait, azaz minket megerősít a hitben és üdvösen vezeti népedet az örök haza felé. Segítsd őt, hogy Isten szolgáinak szolgájaként hűségesen, és szíved szerint végezhesse legfőbb pásztori szolgálatát. Minket pedig tegyél állhatatossá az Egyházért való imában, a hitben, a reményben, a szeretetben, és a szent engedelmességben, Hallgasd meg Urunk kéréseinket, aki élsz és uralkodol mindörökkön-örökké. Amen.