JÉZUS - VÁRÁS ~ ADVENTI ELMÉLKEDÉS ~ 2014 DECEMBER 2.

SZENTÍRÁSI OLVASMÁNY

'Jézus külön a tanítványaihoz fordult, és így szólt: 'Boldog a szem, amely látja, amit ti láttok. Mondom néktek, sok próféta és király szerette volna látni, amit ti láttok, de nem látta, és hallani, amit ti hallotok, de nem hallotta' Lukács 10;23-24

ELMÉLKEDÉS

A hit egy egész világot nyit ki számunkra. A lelki érzelmek gyakran elragadnak, az ég felé visznek a tekintet és a lélek felemelésével. Jézus személyesen nyújtja a boldogságot, mely erős hitre adott válasz, és mindegy felruház azzal a képességgel, hogy lássuk a láthatatlant, keressük a kinyilatkoztatás, a megtestesülés és a megváltás mély értelmét. Hogy kutassuk azokat a titkokat, amelyeket Isten Jézus Krisztus személyében elénk tárt, aki csak fokozza a szomjúságunkat, ha teljes szívvel fordulunk hozzá. Örömünket azonban nem tarthatjuk meg magunknak. Ami megragadott minket, arról szólni kell, hogy az öröm és a boldogság töltse el mindazokat, akik az Istennel való kapcsolatot keresik, mert valami - a jelenlét, a szépség, a jóság, vagy a szentség - már megérintette őket, mely az Isten felé fordulásra hív mindannyiunkat.

FERENC PÁPA TANÍTÁSA

'Amint a Paradicsomban ősatyánk egy ígérettel távozta, ma mi is reménnyel haladhatunk előre; azzal a reménnyel, amit a kereszt mellett álló Anyánk, Mária és amit a hieralchikus Anyaszentegyházunk ad.
- Szent Márta Házban bemutatott szentmisén -

LELKI OLVASMÁNY

'Mária, nyerd el számunkra a feltámadottak új lelkesedését,
hogy elvigyük mindenkinek
a halált legyőző élet evangéliumát.
Adj nekünk szent bátorságot az új utak kereséséhez,
hogy mindenkihez eljuthasson
a soha el nem múló szépség ajándéka.'
Ferenc pápa ~ Evangelii gaudium kezdetű apostoli buzdítása 288.

Forrás ~ Kránitz Mihály: Adventi útikönyv Ferenc pápával